Amandelspijs

Een belangrijk onderdeel van gevuld speculaas is amandelspijs. Deze kun je natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen maar amandelspijs maak je net zo gemakkelijk zelf. Je hebt er niet echt veel ingrediënten door nodig. Nu moet ik wel zeggen dat de smaak van amandelspijs zich ontwikkeld na het maken. Na een aantal dagen is deze dus veel lekkerder. Dus wanneer je het wilt gebruiken, kun je dit het beste een aantal dagen van te voren maken. Maar wanneer dat niet lukt, kan het natuurlijk ook op de dag zelf.

Wist je trouwens dat een laagje amandelspijs ook erg lekker is onderin een appeltaart? Dat houdt de bodem in elk geval vocht vrij en zorgt voor een extra structuur in je appeltaart.

Ingrediënten

  • 250 gr amandelmeel/amandelpoeder of geschaafde amandelen of amandelen
  • 250 gr suiker
  • rasp van 1 citroen
  • 1 ei

Bereiden

Wanneer je amandelschaafsel of hele amandelen gebruikt, moet je deze eerst fijnmalen tot amandelpoeder. Meng vervolgens de amandelpoeder met de suiker goed door elkaar.

Borstel de citroen goed schoon met heet water. Het beste is om een biologische citroen te gebruiken. Deze heeft niet een waslaagje ter bescherming om de citroen. Rasp het geel van de citroen.

Meng vervolgens het ei en de citroenrasp door het suiker/amandel mengsel tot je een kneedbaar amandelspijs hebt. Bewaar dit tot gebruik in de koelkast. De amandelspijs is een week houdbaar in de koelkast.

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *