De Turkse supermarkt bij ons in de buurt heeft naast kipfilet ook kippendijfilet in de vitrine liggen. Dit is natuurlijk is ook wel te koop bij andere supermarkten. Het verschil tussen normale kipfilet en kippendijfilet is een verschil in smaak. En ook in structuur en beleving. Satestokjes met kippendijfilet op de barbeque zijn veel lekkerder dan de satestokjes met normale kipfilet. Kippendijfilet is vetter waardoor er meer smaak aan zit en deze veel minder snel droog worden dan kipfilet. Wat kunnen we daarmee maken?
Met wraps of tortilla’s kun je vele kanten op. Deze keer een variant met kippendijfilet, paprika en rode ui.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr kippendijfilet
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl komijn
- 1 tl chilivlokken
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder (ik gebruikte Paprika Edelsüß van Jonnie Boer)
- 8 tortilla’s
Lekker voor erbij
- Guacamole
- Salsasaus
- Crème fraiche
Bereiding
- Snij de kippendijfilet in reepjes, snipper de knoflook, snij de uien in halve ringen en de paprika ook in reepjes.
- Meng de komijn, de chilivlokken, het paprikapoeder en de knoflook met 2 el olijfolie en doe hier de kippendijfilet in om te marineren.
- Verwarm een koekenpan en bak de kippendijfilet rondom bruin.
- Voeg de uiringen en de paprikareepjes toe en bak alles in plusminus 8 minuten gaar.
- Verwarm de tortilla’s even in de magnetron (of opgewarmde oven).
- Vul de tortilla’s met het kip-groentemengsel en serveer met guacamole, salsasaus en/of crème fraiche.