Guacamole is ontzettend eenvoudig zelf te maken. Heerlijk bij bijvoorbeeld tacos, wraps met kippedijen of gewoon bij stokbrood of toast.
Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Mexico maar ondertussen ook in Nederland heel gewoon. Bij de supermarkt zijn tegenwoordig ook pakketten te koop met alle ingrediënten die je nodig hebt om de guacamole te maken.
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 1 sjalots
- 2 tenen knoflook
- 1 tomaat
- 1 rode peper
- 1 limoen
- vers gemalen peper en zout
Bereiding
Snij de avocado rondom in en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een kom.
Snij de sjalot en de knoflook heel fijn en voeg dit bij het vruchtvlees. Vervolgens kun je het vruchtvlees, sjalot en knoflook met een staafmixer glad pureren of met een vork het vruchtvlees pureren. Dit laatste heeft een iets grovere structuur. Kies zelf welke structuur je lekkerder vindt.
Snij dan de tomaat in vieren en verwijderen het vruchtvlees. Dit zorgt straks voor een minder natte guacamole. Snij vervolgens de tomaat in kleine blokjes. Verwijder van de rode peper de zaadlijsten en snij deze ook in kleine blokjes.
Meng de tomaat door de guacamole en vervolgens ook de rode peper. Gebruik een halve rode peper wanneer je een minder pittige variant wilt.
Pers de limoen uit en meng het limoensap naar smaak door de guacamole. De hoeveelheid limoensap bepaal je uiteindelijk zelf. Sommige limoenen geven ook meer sap dan andere. Meestal is het sap van een halve limoen wel genoeg, proef zelf om te bepalen hoeveel je er doorheen wilt doen.
Maak vervolgens af met vers gemalen peper en zout.