Elk jaar gaan we in de zomer een week op vakantie met een vaste groep mensen. En tijdens deze week (zonder elektra) worden er elke avond door iemand gekookt. Een favoriet recept is deze. Erg gemakkelijk klaar te maken voor een grote groep en zeker ook lekker in de eten. In het gerecht wordt kerrie gebruikt, zorg dat je hiervoor niet een potje gebruikt wat al een jaar in de kast staat. Want komt er maar weinig smaak meer van de kerrie af.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500g prei
- 300g couscous
- 300 gr gehakt (of neem lamsgehakt, dat is nog lekkerder)
- 125 ml creme fraiche
- blik kikkererwten (800g)
- kerriepoeder
Bereiding
Bak de gehakt rul in een beetje olijfolie. Snij ondertussen de prei in ringen en bak deze daarna met het gehakt mee. Voeg tegelijk flink wat kerriepoeder toe. De kerriepoeder moet ook even goed meebakken om zijn smaak af te geven.
Voeg daarna de kikkererwten en de creme fraiche toe en warm dit goed door. Bereid ondertussen de couscous volgens de bereidingswijze die op het pak staat. Hierin kun je eventueel nog wat rozijnen aan toevoegen.
Serveer de couscous los van de saus.