Poffert

2014-01-03 17.59.48

 

Eén van de gerechten die ik vroeger veel heb gegeten en welke mijn kinderen vandaag de dag erg graag lusten is poffert. Volgens mij een recept uit Groningen wat vroeger in een poffertpan werd gemaakt. Ik maak deze tegenwoordig gewoon in een tulbandvorm in de oven. Daardoor krijg je een knapperige buitenkant in plaats van een zachte buitenkant.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr bloem
  • 4,5 dl melk
  • 3 eieren
  • 300 gr krenten of rozijnen
  • 10 gr gist
  • zout

Bereiding

Week de rozijnen in water. Verwarm de melk tot lauw in een pannetje. Voeg vervolgens de bloem, gist, melk en eieren en een snufje zout bij elkaar en maak er een beslag van.  Giet vervolgens de rozijnen af en voeg deze bij het beslag.

Vet een tulbandvorm in en vul deze met het beslag. Laat dit één uur rijzen op een warme plek in huis.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de poffert in 1 uur goudbruin. Serveer de poffert met gesmolten boter en bruine basterdsuiker.

 

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

4 thoughts on “Poffert

  1. In Zeeland (Zeeuws-Vlaanderen) noemen we dit Jan in de zak.
    En kookten we het in een pan gevuld met water.
    Daardoor wordt de buitenkant zacht.
    Roomboter er op en heerlijk wat poedersuiker.

    Groet Nel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *