Vegetarische lasagne met geroosterde groenten

29 januari 2014

Lasagne zonder een pakje kan natuurlijk op verschillende manieren. Ik heb er deze keer één gemaakt op basis van geroosterde groenten. Heeft duidelijk een andere smaak dan lasagnesaus uit een pakje. De kinderen moeten erg wennen aan deze smaak omdat hier geen suiker in zit (zoals in de lasagnesaus uit een pakje).

Ingrediënten voor 4 personen

  • lasagnebladen
  • 2 pak gezeefde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • Italiaanse kruiden
  • 450 gr bladspinazie (uit vriezer)
  • 150 gr geitenkaas
  • 200 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de uien en de knoflook. Snij de courgette en de winterwortel in plakjes en de paprika in blokjes. Doe de gesneden groenten in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Vervolgens een eetlepel Italiaanse kruiden en peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Rooster dit 35 minuten in de oven.

Doe de geroosterde groenten in een hapjespan en giet hierbij de gezeefde tomaten. Laat dit aan de kook komen en laat dit nog 20 minuten koken zodat alle groenten goed gaar zijn.

Laat intussen de bladspinazie ontdooien in een pannetje op een laag vuur en zorg dat de oven weer wordt voorverwarmd op 200 °C. Vet een lage overschaal in en verdeel eerst een flinke soeplepel tomatensaus op de bodem. Zorg dat de bodem goed bedekt is. Vervolgens een laag lasagnebladen. Druk deze goed in de saus. Daar overheen een laag bladspinazie. Snij de geitenkaas in dunne plakken en verdeel deze over de spinazie. Schep vervolgens weer een laag tomatensaus, dan een laag lasagnebladen en weer een laag spinazie.Sluit af met een laag tomatensaus. Zorg dat de lasagnebladen goed bedekt zijn en strooi tot slot de geraspte kaas over de lasagne.

Bak de lasagne in 30 minuten in de oven.

 

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *