Ravioli met eekhoorntjesbrood en truffel

2 juni 2014

dyn002_original_818_1091_pjpeg_2587559_8b318be4bac00222aab526e7b993967a

De Aldi heeft heerlijke gevulde pasta’s. Maar wat moet je daar nu verder nog bij doen? Hoe zorg je ervoor dat je een smakelijke maaltijd krijgt? Voor die uitdaging stond ik afgelopen weekend en dankzij aan aantal ingrediënten is dit gemakkelijk te realiseren.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 doosjes Aldi Triangolini gevuld met eekhoorntjesbrood en truffel
  • 200g paddestoelenmelange
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 150 ml slagroom (of kookroom)
  • 100 ml witte wijn
  • veldsla
  • cherrytomaatjes
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • pecorino (of andere pittige kaas)

Bereiding

Zet een ruime pan met water op en breng dit aan de kook. Snipper intussen de ui en de knoflook en snij de paddenstoelen in plakjes/stukjes. Rasp de kaas grof en snij de cherrytomaatjes doormidden.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze mee. Blus dit na 5 minuten af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.

Wanneer de pan met het water kookt, voeg dan de gevulde pasta toe en laat dit aan de kook komen. Laat dit 5 minuten komen en giet dan af. Ondertussen de room toevoegen aan de paddenstoelen en laat dit zachtjes koken. Breng tot slot op smaak met peper en zout.

Meng de cherrytomaatjes door de veldsla en breng op smaak met olijfolie, balsamicoazijn en peper/zout.

Serveer de pasta met daarover heen het paddenstoelen mengsel en rasp de kaas erover.  Geef de sla er los bij.

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook13Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

One thought on “Ravioli met eekhoorntjesbrood en truffel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *