Risotto met voorjaarsgroenten

Risotto met voorjaarsgroenten

Risotto is ook zo’n gerecht wat meestal goed valt hier in huis. Ik heb diverse varianten gemaakt (met forel en mascarpone uit een boekje van Koken met Karin of met paddenstoelen en een lekkere salade). Vandaag een risotto met voorjaarsgroenten. Deze keer een foto op een placemat van Passion-Prints. Dit jonge bedrijf kan allerlei design drukken op stoffen waardoor je je eigen tafellinnen zou kunnen maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  •  400 g risottorijst
  • 1 ui
  • 4 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 100 g sperziebonen
  • 500 g groene asperges
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 100 g boter
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 75 g harde geitenkaas

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook en laat deze op een zacht vuur staan. Snij en snipper de ui en snij de worteltjes en bleekselderij in kleine blokjes. Snij ook de sperziebonen in stukken en snij ook de asperges in stukken. Bewaar de puntjes van de asperges apart. Laat de doperwten ontdooien. Rasp de twee kazen.

Smelt 50g boter met een scheutje olijfolie in een pan en smoor de ui in de pan. Voeg de bleekselderij en wortels toe en laat dit ook nog 5 minuten meesmoren. Voeg vervolgens de sperziebonen en asperges toe en laat deze ook 3 minuten meesmoren. Vervolgens de rijst en roer goed door totdat de rijstkorrels beginnen te glanzen. Blus dit af met de witte wijn en laat de rijstkorrels de witte wijn opnemen.

Schep nu elke keer een soeplepel bouillon bij de rijst en groente en blijf voortdurend roeren. Bij risotto is het belangrijk dat je er voortdurend bij blijft en blijft roeren. Het vuur moet ongeveer half hoog staan. Wanneer de bouillon is opgenomen kun je een nieuwe lepel toevoegen. Herhaal dit totdat de bouillon op is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Voeg nu 15 minuten de aspergepuntjes en de doperwten toe.

Wanneer de risotto gaat is, doe dan het vuur uit. Roer er vervolgens nog 50 boter (in stukjes) doorheen en de geraspte kaas. Maak af met peper en grof gemalen peper.

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *