Eén van onze favoriete gerechten is tabouleh. Een Libanese salade van couscous of bulgur in combinatie met groenten en groene kruiden in een dressing van citroensap en olijfolie. In de Franse supermarkt is dit ook te koop als een pak met couscous en een blik met groenten in vocht. Bij elkaar voegen, even laten staan en je hebt heel snel een lekkere salade. Dit wordt veel gegeten samen met stokbrood als lunchgerecht. Je kunt heel veel variëren met de groenten maar ook met bijvoorbeeld kleine garnaaltjes. Variatie genoeg mogelijk.
Ingrediënten
- 200 gr couscous
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 20 g munt
- 20 g platte peterselie
- 1 limoen
- 150 ml olijfolie extra vierge
Bereiding
Kook water in de waterkoker en doe de couscous in een schaal. Overgiet met het gekookte water tot het helemaal onder staat en zet dit weg. Wanneer alle water is opgenomen, even doorroeren met een vork en helemaal af laten koelen.
Snij ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snij ook in kleine stukjes. Snipper de ui heel fijn. Hak de peterselie en de punt fijn.
Voeg alle groenten en groene kruiden toe aan de afgekoelde couscous. Pers 1 limoen uit en roer dit door de couscous. Voeg 150 ml olijfolie toe en roer dit er ook goed doorheen. Breng tot slot op smaak met zout (mag best wel wat hebben) en laat de smaken goed intrekken. Deze salade wordt nog lekkerder wanneer de smaken een nacht hebben kunnen intrekken in de couscous. Bewaar het dan in de koelkast.