Zelfgemaakte cruesli (of granola)

21 mei 2014

2014-05-21 22.27.00

Vandaag was bij ons de cruesli op. Gewone cruesli uit de supermarkt. Dat zou je toch ook gemakkelijk zelf kunnen maken. En dan zonder suiker maar met honing. Gelukkig had ik nog wel wat ingrediënten liggen en is dit het geworden.

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 30 g lijnzaad
  • 20 g zonnebloempitten
  • 10 g kokos
  • 100 g honing
  • 1 tl kaneel
  • 100 g gedroogd fruit
  • eventueel noten (walnoten, pecannoten,

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout, lijnzaad, zonnebloempitten, kokos, kaneel en noten door elkaar. Roer hier 100 g honing doorheen totdat er klonten worden gevormd.

Verdeel het mengsel op en bakplaat en laat dit in ongeveer 15 minuten bruin worden. Roer dit tijdens deze 15 minuten 2 keer goed door elkaar.

Snij ondertussen het gedroogde fruit in kleine stukjes. Laat de cruesli afkoelen en roer het gedroogde fruit er doorheen.

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *